single.php
. . . Hulp bij een kind wat rookt

Hulp bij een kind wat rookt

Als een kind rookt dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen als ouder. Er zijn verschillende praktische tools beschikbaar die kunnen helpen.

Bekijk de website ikstopnu.nl

Wie wil stoppen met roken, kan kijken op de website ikstopnu.nl. Op de website word je geïnformeerd over de mogelijkheden om te stoppen met roken. Centraal staan de ervaringen van mensen die eerder succesvol zijn gestopt; iedereen doet dat op zijn eigen manier en iedereen moet zelf bepalen welke manier het beste bij hem past. Ook helpt de website bij het zoeken naar ondersteuning in de eigen regio en geeft het informatie over welke ondersteuning wordt vergoed door de verzekeraar.

Bel met de Stoplijn voor advies

Maak je je zorgen om het rookgedrag van je kind? Vraag je je af hoe je hier het beste mee om kunt gaan? Of wil je graag zelf stoppen met roken? Neem gerust eens contact op met de gratis Stoplijn! Bel via telefoonnummer 0800 – 1995. Medewerkers geven advies en informatie over (stoppen met) roken.

Verwijs naar jongvolwassenen/ikstopnu

Heb je een gesprek gehad met je kind over het rookgedrag, verwijs je kind dan eens naar de website jongvolwassenen/ikstopnu. Deze website is specifiek gericht op jongeren en biedt de voor jongeren relevante informatie en video’s rondom roken. Jongeren vinden hier bijvoorbeeld meer informatie over de voor jongeren relevante risico’s van roken, zoals de invloed op het uiterlijk. Ook zijn er tips om ze te ondersteunen bij een stoppoging, zoals apps die zij kunnen gebruiken.

Verwijs naar de Stopstone-app

Een van de apps die jongeren kunnen gebruiken bij een stoppoging is de Stoppstone-app. De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemotiveerd te blijven door besparingen en beloningen bij te houden en door de mogelijkheid om steun van anderen in te schakelen via hulplijnen. De app is vrij en gratis beschikbaar in iTunes en de Google Play store (voor iOS en Android).

Telefonische stoppen met roken ondersteuning voor ouders

Denk je als ouder eraan om te stoppen met roken? En vind je het fijn om daar wat hulp bij te krijgen? Meld je dan aan voor de telefonische coaching Rookvrije Ouders. Je wordt binnen een week gebeld door een stoppen-met-roken coach. Je maakt dan kennis met de coach en krijgt uitleg over Rookvrije Ouders. Dit kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Meer info? Kijk op www.ikstopnu.nl/rookvrijeouders. Hier kun je je aanmelden voor het kennismakingsgesprek.

Stel een vraag
Scroll naar top