page.php

Na de Limonade

In Na de Limonade praat journalist en podcastmaker Maarten Dallinga met groepjes ouders van puberkinderen over alcohol en andere drugs. Hoe gaan zij in de opvoeding met deze thema’s om?

Ook deelt Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut) in iedere aflevering inzichten en tips.

Beluister op Apple Podcasts
Beluister op Spotify
Beluister op Google Podcasts

Beluister de trailer

Aflevering 1: vrijheid geven vs. grenzen stellen

Hoeveel vrijheid geven ouders hun kinderen in de omgang met alcohol en andere drugs? En wat is verstandig? Maarten Dallinga interviewt ouders en Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut).

Aflevering 2: in contact blijven

Wat kun je als ouder of verzorger het beste doen om goed contact te houden met je puberkindover alcohol- en drugsgebruik?Maarten Dallinga interviewt ouders en Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut).

Aflevering 3: invloed van de volwassen omgeving 

Hun ouders of verzorgers zijn pubers’ belangrijkste voorbeeld. Hoe geef je het goede voorbeeld? En hoe ga je om met andere ouders wanneer die anders denken over alcohol- en drugsgebruik dan jijzelf? Maarten Dallinga interviewt ouders en Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut).

Aflevering 4: invloed van leeftijdsgenoten

Wat doe je als leeftijdsgenoten van je puberkind negatieve invloed op hem of haar hebben? Of als je daar bang voor bent? Maarten Dallinga interviewt ouders en Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut).

Aflevering 5: belangrijkste leerpunten

In deze slotaflevering vertellen ouders over hun belangrijkste lessen en geeft Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut) nog een aantal praktische tips.

Carnavalsspecial: de uitdagingen van ouders

In deze special van ‘Na de Limonade’ praat journalist en podcastmaker Maarten Dallinga met vier ouders van pubers over alcohol in relatie tot carnaval. Voor welke uitdagingen kom je als ouder te staan en hoe ga je hier mee om? Ook krijg je tips van Ninette van Hasselt, Programmahoofd alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut.

Over Na de Limonade

Hoe ga je in de opvoeding om met het gebruik van alcohol en drugs? Hoe praat je hierover met je kinderen en wat vertel je bijvoorbeeld over je eigen ervaringen? In de 5-delige podcastserie ‘Na de limonade’ gaat journalist en podcastmaker Maarten Dallinga hierover in gesprek met steeds vier verschillende ouders van pubers. Ze vertellen over hoe zij in de opvoeding omgaan met alcohol- en drugs gebruik en delen hun twijfels én successen.

Expert Ninette van Hasselt (hoofd van het programma alcohol- en drugspreventie bij het Trimbos-instituut) geeft in iedere aflevering handvatten en tips.

Colofon

Voor achtergrondinfo: www.helderopvoeden.nl, reacties: [email protected].
Montage-assistentie: Esmée Koeleman. 

Scroll naar boven