single.php
. . . Hulp bij een kind wat (problematisch) drinkt

Hulp bij een kind dat (problematisch) drinkt

Er bestaan in Nederland verschillende organisaties die je advies kunnen geven over alcoholgebruik bij de opvoeding. Ouders kunnen ook contact zoeken met andere ouders die hetzelfde meemaken. 

Maak je je zorgen om het drankgebruik van je kind? Vraag je je af hoe je hier het beste mee om kunt gaan? Maak je je zorgen dat je kind verslaafd is? Neem gerust eens contact op met de Alcohol Infolijn! Medewerkers geven informatie en advies over omgaan met alcohol. Dit is een goede eerste plek om te zoeken. 

Praten met lotgenoten

Liever in gesprek met andere mensen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben? Er bestaan in Nederland verschillende organisaties die je in contact kunnen brengen met andere mensen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. Bijvoorbeeld via bijeenkomsten of via een forum. Het kan steun geven en leerzaam zijn om te horen hoe anderen omgaan met de verslaving van iemand in hun omgeving. Kijk op helpmijndierbareisverslaafd.nl voor meer informatie. 

Een programma speciaal voor uw kind

Is advies inwinnen vanuit verschillende kanalen niet voldoende? Er is ook een speciaal programma voor jongeren ontwikkeld die in problemen dreigen te raken door middelengebruik, namelijk Moti-4. Het is een individueel gesprekken traject voor jongeren van 14 t/m 24 jaar over middelengebruik, gokken of gamen. Je kind bepaalt zelf hoe en waaraan hij/zij wil werken. Hij/zij wordt gesteund door de preventiewerker bij het opstellen van een plan tot verandering, welke kan leiden tot minderen of stoppen van het gebruik. Na het afronden van het traject wordt nog twee keer bekeken of de doelen van je kind behaald zijn. Aanmelden voor Moti-4 kan hier. 

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven