single.php
. . . Tips voor het beschermen van kinderen tegen tabaksrook

Tips voor het beschermen van kinderen tegen tabaksrook

Kinderen kunnen ziek worden van de rook uit sigaretten of shag. Probeer als ouder daarom te voorkomen dat je kind meerookt. 

Stoppen met roken is het beste wat je voor je kind kunt doen. Op de website ikstopnu.nl vind je tips en hulp bij het stoppen met roken. Voor ouders die roken is er ook telefonische coaching als hulp voor bij het stoppen met roken. Je kunt je als ouder aanmelden bij het Programma Rookvrije Ouders.

De omgeving rookvrij houden

Zorg dat er nooit gerookt wordt waar een kind bij is. Vraag familie en vrienden om niet te roken in de buurt van je kind. Je kunt uitleggen dat dit belangrijk is voor de gezondheid van je kind. 

Houd je eigen huis altijd rookvrij. De afzuigkap, een open raam, en ook buiten roken helpen niet genoeg. Vraag bezoek of ze niet willen roken als ze bij jou zijn. Het is ook verstandig om de auto volledig rookvrij te houden. Een raampje openzetten is niet genoeg. 

Afspraken met anderen

Zorg dat je kind ook bij anderen thuis niet in de rook zit. Bijvoorbeeld bij opa en oma of bij vrienden. Praat hierover en leg uit waarom dat belangrijk is. Vraag hen om niet te roken in het bijzijn van de kinderen. 

Blijven andere mensen in de omgeving van je kind toch in huis roken? Zoek dan naar andere oplossingen. Spreek bijvoorbeeld vaker bij jullie thuis af.

Heb je gevonden wat je zocht?
JaNee
Stel een vraag
Scroll naar boven